Κεφτεδάκια με ούζο και μαστίχα

Fresh hot meatball appetizers served in white bowl with dipping sauce

Υλικά
•    Κιμά χοιρινό 1/2 κιλό
•    Αυγά 2
•    Παξιμάδια 2 μεγάλα
•    Κρεμμύδι 1 μεγάλο (ξερό)
•    Ούζο 2 κουταλιές σούπας
•    Ξύδι 1 κουταλιά σούπας.
•    Μαστίχα σκόνη 1/2 κουταλάκι γλυκού
•    Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες

Μουσκεύουμε τα παξιμάδια στο νερό να μαλακώσουν και τα στίβουμε πολύ καλά να μην έχουν καθόλου νερά.Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , το κρεμμύδι ,τα αυγά,το ούζο,το ξύδι ,την μαστίχα,τα παξιμάδια και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας (στρογγυλά) , τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *