Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι και άρωμα μαστίχας

Συνταγή που θυμίζει καλοκαίρι!!!!
Ενας καταπληκτικός συνδυασμός της θεραπευτικής μαστίχας με το ελληνικό γιαούρτι. Μια συνταγή για να ξεντροπιαστείτε από δύσκολες περιστάσεις.

Άτομα 9-10
Χρ.πρ 35′
Χρ.τηγ 40′
Yλικά
800 γραμμ κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι+χοιρινό)
5 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε ½ φλ.τσαγ κρασί κόκκινο (στύβουμε το ψωμί)
3 κρεμμύδια τριμμένα
2 αυγά
1 κ.σ βασιλικό
3 κ.σ δυόσμο
Αλάτι, μαυροπίπερο
2 κ.γλκ πάπρικα
2 κ.σ τοματοπελτέ
Σάλτσα γιαούρτι
200 γραμμ γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.γλκ μαστίχα τριμμένη (σκόνη)
1 κ.σ ταχίνι
1 κ.σ λεμόνι
3 κ.σ νερό ή γάλα
Αλάτι
μαυροπίπερο

Εκτέλεση
Βάζουμε το κιμά και τα υπόλοιπα υλικά σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά ώστε να αφρατέψει. αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη στο ψυγείο για 40´. Μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από φρυγανιά ή αλεύρι, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε με την σάλτσα γιαούρτι. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το ταχίνι, το νερό, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, και μαστίχα και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε να αραιώσουμε την σάλτσα βάζουμε νερό ή γάλα.

Γιώργος Λέκκας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *