ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΥΛΙΚΑ :

1 κοτόπουλο
1 κύβο λαχανικών
120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
1 γλυκοπατάτα
1 καρότο
1 σέλινο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ροδάκινο
20 γρ. πάπρικα γλυκιά
λίγο κόλιανδρο
3 κόκκοι μαστίχας
50 γρ. βούτυρο
100 ml. Λευκό κρασί

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ :

300 ml. νερό
50 ml. Ελαιόλαδο
30 γρ. μέλι
30 γρ. μουστάρδα
30 ml. χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Καθαρίζουμε τις πατάτες, το καρότο, τη γλυκοπατάτα, το ροδάκινο, το κρεμμύδι, το μπέικον και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα πασπαλίζουμε όλα με την πάπρικα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ετοιμάζουμε μία σάλτσα με τα υλικά που έχουμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ και ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά στο αερόθερμο.
Πλένουμε το κοτόπουλο, λιώνουμε τον κύβο επάνω στην επιφάνεια κοπής με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε στο κοτόπουλο μαζί με με αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ρίγανη. Ψήνουμε σε κοτοπουλιέρα στο φούρνο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά στο αερόθερμο. Όταν ψηθούν τα λαχανικά παίρνουμε το ζωμό τους και το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κρασί, το πράσο και το σέλινο και βράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και προσθέτουμε τη μαστίχα τριμμένη. Δένουμε με το κρύο βούτυρο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *