Μαστίχα κατά χοληστερίνης και σακχάρου;

Αυτή τη φορά ο στόχος θα είναι διπλός και εάν επιτευχθεί τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά.

Η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου ξεκινά νέα έρευνα με τη συμμετοχή εθελοντών, για να αποδείξει με επιστημονικά κριτήρια όμως, ότι η μαστίχα δεν καταπολεμά μόνο τη χοληστερίνη αλλά και το σάκχαρο. “Από την πρώτη έρευνα”, μας είπαν ο Θανάσης Καρτάλης και οι ειδικευόμενοι Καρδιολόγοι Ματθαίος Διδάγγελος και Χριστίνα Ζώτικα, “φάνηκε ότι είχαμε εκπληκτικά αποτελέσματα σε παχύσαρκα άτομα γι’ αυτό στη δεύτερη έρευνά μας ζητάμε εθελοντές που εκτός από χοληστερίνη να έχουν και αυξημένα ποσοστά σακχάρου.

Θέλουμε να είμαστε συγκρατημένοι μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα, μας είπε ο Θανάσης Καρτάλης, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αν έχουμε καλά στοιχεία της έρευνας μιλάμε πλέον για διπλή θεραπευτική παρέμβαση της μαστίχας σε δύο προβλήματα, που πραγματικά εξελίσσονται σε μάστιγες.
Μέχρι στιγμής έχουμε αποτελέσματα σε πειραματόζωα αλλά πρώτη φορά θα τα δούμε εφαρμοσμένα σε ανθρώπους. Ευχαριστούμε και την ΕΜΧ, που μας βοηθάει με χάπια – κάψουλες φυσικής μαστίχης, που έχουν τέτοια περιεκτικότητα ώστε  οι μετέχοντες να παίρνουν μόνο ένα χάπι ημερησίως, κάτι που διευκολύνει πολύ την έρευνά μας”.
Σημειώνεται ότι αν έρευνα έχει θετικά αποτελέσματα θα επεκταθεί και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *