Σοκολατένιοι μπεζέδες με την ξεχωριστή γεύση μαστίχας.

mpezedes-sokolatas-mastixa

Βάζουμε σε γυάλινο μπολ τα ασπράδια αυγού που είναι σε θερμοκρασία δωματίου πολύ προσεκτικά να μην μπει καθόλου κρόκος, τα χτυπάμε καλά, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, το λεμόνι και την μαστίχα, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσει να γίνεται ένα σταθερό μείγμα. Βάζουμε σε κορνέ το μείγμα μας, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχηματίζουμε τους μπεζέδες μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς για 80 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν καλά και να ξεκολλάνε από την λαδόκολλα (δεν θέλουμε να κιτρινίσουν). Σβήνουμε τον φούρνο μας, δεν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε μέσα με τον φούρνο λίγο ανοιχτό για να στεγνώσουν και να μην μας σπάσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο με την διαδικασία μπεν μαρί και βουτάμε μέσα τους κρύους μπεζέδες μας. Συντηρούνται σε μεταλλικό κουτί μέχρι και 7 ημέρες .

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *