ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες):

½ φλυτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλυτζ. ρύζι καρολίνα
½ κιλό φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
3-4 κρυστάλλους μαστίχας μετρίου μεγέθους, κοπανισμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλυτζ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
½ κύβο λαχανικών
Φρεσκοστιμμένο χυμό 1 λεμονιού
125 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σταδιακά ρίχνουμε το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε την μαστίχα. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. νερό, τον κύβο, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30- 40 λεπτά, προσθέτοντας και το λεμόνι ώστε να διατηρήσουμε το μίγμα ζουμερό. Ρίχνουμε τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το υπόλοιπο λάδι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα για 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και το σπανακόρυζο να είναι κρεμώδες.

Βάζουμε το σπανακόρυζο σε πιατέλα. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά, κόβουμε τη φέτα σε τσιπς και τα απλώνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και το σερβίρετε είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *