Φρούτα φλαμπέ και παγωτό μαστίχα

Συστατικά:

20 τεμάχια σύκα, αχλάδια, χουρμάδες ή
άλλα εποχιακά φρούτα
60 γραμμ. βούτυρο
120 ml μπράντι ή άλλο λικέρ
2 λεμόνια, με το ξύσμα τους
3 πορτοκάλια, με το ξύσμα τους
4 μπάλες παγωτό μαστίχα
4 καρδιές-φύλλα μέντας

Οδηγίες:

Πασπαλίστε τα φρούτα με λίγη ζάχαρη. Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο και αφού σκουρύνει ελαφριά, προσθέστε τα φρούτα και σβηστέ με το λικέρ ή το brandy  της προτίμησης σας. Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και αφήστε να βράσουν για 5′-8′, ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα φρούτα. Σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο με το παγωτό μαστίχας στο κέντρο. Γαρνίροντας με φύλλα μέντας ή καραμέλα.

Mια συνταγή του Νίκου Σαράντου
απο το βιβλίο Ελληνική Γαστρονομία -34 Έλληνες Σεφ Δημιουργούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *