Φάρμακο η μαστίχα και με τη… βούλα

Τα πρώτα καλά νέα ήρθαν τον Αύγουστο όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναγνώρισε τη μαστίχα Χίου ως φυσικό φάρμακο, μετά από σχετική εισήγηση στη συνεδρίαση που έγινε στις 7 Αυγούστου στο Λονδίνο. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και η μαστίχα έγινε αποδεκτή στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης, με δύο θεραπευτικές ενδείξεις: δυσπεπτικά προβλήματα και δερματικές φλεγμονές και επούλωση δερματικών πληγών.

Την περασμένη Τρίτη, σε συνέχεια της προηγούμενης διαδικασίας, εκδόθηκε νέα απόφαση σε συνεδρίαση που έγινε στο Λονδίνο, σύμφωνα με την οποία η μαστίχα θα μπορεί πλέον να περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα με πιστοποίηση.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, σημείωσε ότι οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες που καταψήφισαν στην προχθεσινή διαδικασία ήταν οι Αυστρία, Γερμανία και Δανία, γεγονός καθόλου τυχαίο, με τον ίδιο να παραπέμπει στην παράμετρο των φαρμακοβιομηχανιών  που έχουν συμφέροντα σ’αυτές τις χώρες.

“Βάζουμε απέναντι τα μεγαθήρια της φαρμακοβιομηχανίας”, τόνισε ο Γιώργος Τούμπος, και συμπλήρωσε: “ποσπαθούμε στρατηγικά να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία της μαστίχας και των προϊόντων της, προς όφελος του μαστιχοπαραγωγού, και της Εθνικής μας οικονομίας.”

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι κυβερνώντες απεργάζονται σχέδια κατάργησης της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *